Gyakran ismétlődő kérdések

Gyakran ismétlődő kérdések

Riasztók: riasztórendszer / távfelügyelet / lakás riasztórendszer
Döntéshozatalkor rengeteg kérdés szokott felmerülni bennünk az adott témával kapcsolatban, amíg ezekre a kérdésekre nem kapunk kielégítő választ addig nem tudunk érdemben dönteni. Tapasztalataink alapján összegyűjtöttük a legtöbbször előforduló kérdéseket és a hozzájuk kapcsolódó válaszokat, ezzel is megkönnyítve a döntést. Válassza ki azt a kérdést, amelyik érdekli, kattintson rá, majd a legördülő mezőben tudja elolvasni a választ a feltett kérdésre. Ha további kérdések merülnek fel, keresse bátran munkatársainkat, akik készséggel állnak rendelkezésére, telefonon vagy kérésére, akár személyesen is. Várjuk jelentkezését, hogy Önnek is segíthessünk kiemelkedő biztonságtechnikai megoldásainkkal.

Igen, ez igaz, a riasztórendszer telepítése valóban 0 Ft-ba kerül. Ez úgy lehetséges, hogy távfelügyeleti szolgáltatással együtt történik a rendszer megrendelése és kétéves hűségszerződéssel együtt érvényes. Ezért a rendszer kiépítése alkalmával ügyfeleinknek nem kell fizetniük a rendszer szereléséért. A későbbiek folyamán a távfelügyeleti szolgáltatás díjával együtt, részletben kell a riasztórendszer eszközeinek a költségét is megfizetni.

Hogyan lehetséges ez? Csak egy kétéves távfelügyeleti hűségszerződést kell kötnie ügyfeleinknek és a riasztórendszer eszközeit, melynek havi költsége 2.400 Ft + Áfa, a havidíjjal együtt törlesztik két éven keresztül. Például értesítéses szolgáltatás megrendelése esetén a távfelügyeleti havidíj: 2.229 Ft + Áfa, illetve a riasztórendszer eszközei 2.400 Ft + Áfa, így mindössze csak 4.629,- Ft + Áfa összegbe kerül önnek 24 hónapon át egy komplett minőségi lakásriasztó. Két év után természetesen a 2.400 Ft + Áfa összeggel csökken a távfelügyeleti havidíj! Ha szeretné, lehetőség van az értesítés szolgáltatás mellé kivonuló járőrszolgálatot is igényelni, természetesen a távfelügyeleti szolgáltatás díja így némileg magasabb lesz, de a riasztórendszer törlesztő részlete nem változik és nagyobb biztonságban tudhatja értékeit.
Természetesen ebben az esetben is tudjuk biztosítani az akciós árat. Ekkor a kalkuláció alapjául az akciós rendszert tekintjük, a további eszközök ára az aktuális árlista szerint kerülnek felszámításra. Alapvetően törekszünk egy jó ár kialakítására, hogy ezzel is szolgáljuk ügyfeleink érdekeit.
A konfigurációkban szereplő eszközök mind minőségi termékek, neves gyártók eszközei. A biztonságtechnika, vagyonvédelem piacán lévő nagy múltú gyártóktól származó termékekről van szó, mint DSC, PARADOX, PYRONIX, JABLOTRON. Minden termék MABISZ minősítéssel rendelkezik, melyet mindegyik biztosító társaság elfogad.
Természetesen, minden cégünk általunk szerelt rendszerre garanciát vállal. A felszerelt eszközökre és munkára a törvényben előírt 12 hónap garanciát biztosítjuk. A garancia idő csak abban az esetben veszti érvényét, ha:
  • a rendszert és eszközeit nem rendeltetésszerűen használták,
  • a rendszer elemein társaságunkon kívül más személy szerelést, javítást végzett,
  • a rendszerben olyan változás tapasztalható, amely rongálás eredménye.
A garanciális munkálatokat és egyéb javításokat munkaidőben végezzük, mely hétfőtől péntekig, 08.00-tól 16.00-ig tart. Garanciaidő alatt a rendszer javítása anyag és munkadíj mentes. A munkaidőn kívüli időszakokban, sürgős esetben lehetőség van arra, hogy ügyfeleink szervizügyeletünket igénybe vegyék, melynek kiszállási díja 8.000.-Ft + ÁFA/alkalom a javítási óradíj 8.500,- Ft + ÁFA/óra, a kiszállás a jelzést követő 4 órán belül megtörténik. Garanciális esetekben az adott hiba elhárításához szükséges felhasznált anyag költségmentes, garancia időn túl a mindenkori listaár az irányadó.
Munkatársaink a vezetékes rendszereknél a vezetékek elhelyezését többféleképpen is meg tudják oldani, amennyiben lehetőség van arra, hogy padlástérben végezzék a kábelezést, úgy ezt a megoldást javasoljuk, hogy minél kevesebb kábel látszódjon a lakótérben. Amennyiben ez az út nem járható, vagy egyéb más elrejtési lehetőség nem adódik, úgy kábelcsatornában kerülnek elhelyezésre a kábelek. Ha riasztórendszer kiépítése mellett az ingatlan felújításán is gondolkodnak, célszerű felújítás alkalmával a falban kialakítani a védőcsövezett kábelezést.
Ha előzetesen nem történt meg a riasztórendszer kábelezése, és a későbbiekben nem szeretnénk, hogy a riasztórendszer eszközeihez vezetékek menjenek, ebben az esetben ajánljuk rádiós eszközeinket. Lehetőség van arra, hogy a teljes rendszer (központ, érzékelők, kültéri sziréna) vezeték nélkül kommunikáljanak egymással. Ebben az esetben költségesebb a teljes rendszer kiépítése a vezetékes rendszerrel szemben, viszont esztétikailag kedvezőbb a végeredmény. Köztes megoldásként tudjuk javasolni a kombinált rendszereket, ahol érzékelők vezeték nélkül kommunikálnak a központtal, de a kültéri sziréna, kezelő és központ vezetékes eszközök, így minimálisra csökkenthető a látható vezetékek száma és árban is kedvezőbb a kiépítésre kerülő rendszer.
Gyakran halljuk ügyfeleinktől, hogy más szolgáltatóknál megrendeltek egy rendszert és a telepítés alkalmával derült ki, hogy további dolgokra hivatkozva (kiszállás, üzemanyagköltség, plusz munkaóra, rendszeroktatás, egyéb szerelékanyagok) plusz tételeket számolnak fel a megbeszélt áron felül. Nálunk nincsenek ilyen rejtett költségek, a kialkudott árban benne van minden, a kiszállás, üzemanyag, rendszer átadás, oktatás és a teljes rendszer eszközeinek a díja. Telepítés alkalmával abban az esetben változhat meg a rendszer ára, ha az ügyfél a megbeszélttől eltérő konfigurációt kér, például további érzékelőket, eszközöket, de ebben az esetben is a normál árakkal kalkulálunk, semmiféle extra költséget nem számolunk fel.
Kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek, ezért nem arra törekszünk, hogy gyors munkát végezzünk nagy haszonnal, hanem kis haszon mellett is hosszú távon együttműködni tudó, elégedett ügyfélkörrel rendelkezzünk, akik a továbbiakban is bizalommal fordulnak hozzánk és ismerőseiknek is szívesen ajánlanak minket. Fontos számunkra, hogy minőségi termékeket és szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleinknek és mindezt ne horribilis áron. Nagy mennyiségben vásároljuk meg a termékeket, így a gyártók és forgalmazók jóval kedvezőbb áron tudják adni részünkre az aktuális készleteiket, mintha csak egy-egy darabot vásárolnánk belőle. A beszerzésen így megtakarított összegeket nem tesszük zsebre, hanem kedvezmény formájában átadjuk ügyfeleinknek, ezért valóban kedvezőbb áron tudjuk nyújtani a rendszerek kiépítését, mint sokan mások. Érdemes még megemlíteni távfelügyeleti partnereinkkel közösen kialakított hűségidővel kombinált promóciós rendszer csomagjainkat, melyek szintén kedvező árszínvonalú rendszerek kialakítását teszik lehetővé leendő vásárlóinknak. Szó nincs arról, hogy használt, esetlegesen hibás, kifutó vagy másolt eszközöket értékesítenénk ügyfeleink részére.
A távfelügyeleti partnereink díjazzák, ha nagy számban, új ügyfeleket csatlakoztatunk be a távfelügyeleti rendszerükbe, ezt az ügyfelek után járó jutalékot nem tartjuk meg magunknak, hanem inkább vevőink részére kedvezmény formájában tovább adjuk, ezért is lehetséges az, hogy a távfelügyeletes áraknál több tízezer forinttal is kedvezőbb lehet az ár, a normál rendszerárral szemben.
Az oldalunkon található árak már kedvezményes, akciós árak, további kedvezményt már nem tudunk biztosítani.
Vezeték nélküli rendszereink, hasonlóan a vezetékes rendszerekhez, megfelelnek az érvényben lévő előírásoknak és MABISZ minősítéssel rendelkeznek, ezek az elemes táplálású, vezeték nélküli eszközök 434 MHz, illetve 868 MHz-es frekvencián kommunikálnak a központi egységgel, hatótávolságuk elérheti akár a 100 métert is. Rádiós rendszerről lévén szó, felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mennyire blokkolható a vezeték nélküli eszköz kommunikációja, illetve szabotálható-e és kapunk-e ezekről a nemkívánatos cselekményekről valamiféle jelzést. A riasztóközpont folyamatosan ellenőrzi a kapcsolat meglétét a többi rádiós eszközökkel és amennyiben az ellenőrzés folyamán hibát, szabotázst észlel a helyszínen figyelmeztet és azonnal értesítést küld a megadott telefonszámra, vagy távfelügyeleti központba az esetről.
A központ szabályos időközönként ellenőrzi az érzékelőkben lévő telepek állapotát, hiba esetén közvetlenül tájékoztat a figyelmet igénylő eseményekről a helyszínen, ha van távfelügyeleti szolgáltatást, oda is elküldi az eseményt, így akkor is értesülhetünk a problémáról ha távol vagyunk a védett ingatlantól. A felhasznált tartós alkáli elemek várható élettartama átlagosan 1-2 év. Célszerű ezeknél a rendszereknél a karbantartási szolgáltatásunk igénybevétele, így az elemeket, karbantartások alkalmával, még lemerülésük előtt lecseréljük.

Lakásriasztók: riasztórendszerek / riasztó rendszer / lakás riasztórendszerek